Wie ben ik?
werk
Recentelijk heb ik van mijn passie ook mijn werk kunnen maken. Begonnen met een bakkersopleiding, aangevuld met een koksopleiding heb ik een brede kennis van smaken, ingrediënten en bereidingen. Mijn hart ligt echt bij het buitenkoken.
Het doel van mijn workshops is dan ook om mensen te laten ervaren dat buitenkoken zoveel meer is dan alleen ‘hamburgers bakken op een barbecue’. Met diverse bereidingswijzes laat ik zien dat je een compleet gerecht op tafel kan zetten door middel van buitenkoken. Denk hierbij eens aan een heerlijke soep, een broodmaaltijd of zelfs een warme appeltaart met een unieke rooksmaak.
Vijf jaar ervaring
Ongeveer vijf jaar geleden ben ik begonnen, naast mijn reguliere werk, om regelmatig kookworkshops en catering te verzorgen. In 2021, dankzij het vinden van de perfecte locatie ontstond het idee voor het veranderen van mijn hobby in mijn werk.
Gelinkt aan het thema ‘Buiten koken’ kan ik met mijn workshops in een huiselijke sfeer mensen laten zien en proeven hoe je eten en gezelligheid combineert. Vlak bij de stad, maar met het gevoel van het platteland door een fantastisch uitzicht over de Groningse weilanden.
gezelligheid
Voor mij persoonlijk zijn gezelligheid en koken altijd aan elkaar verbonden. In de diensten die ik aanbied is dat de basis. Ik word er blij van als mensen een gezellige tijd met elkaar hebben. Ondertussen draag ik wat van mijn kennis en ervaring over en daarmee hoop ik dat mensen dit thuis kunnen herhalen, en die sfeer ook thuis op kunnen roepen.
Ik heb gemerkt dat tijdens het koken en eten vaak de meest leuke gesprekken ontstaan en het voor veel mensen ontspannen werkt, ook voor diegene die op voorhand niet veel met koken heeft.
Maar gezelligheid en koken kan ook anders gecombineerd worden, daarom ben ik breed georienteerd. Net zo gemakkelijk wissel ik naar catering of kom ik bij je thuis koken. Want ook dan bereik ik mijn doel, zorgen dat mensen kunnen relaxen met een passend hapje of een drankje.
Hoe meer mensen ik kan bereiken met het idee dat buiten koken altijd en overal kan, hoe beter.
– Arnoud Elsinga